Уважаеми клиенти, във връзка с многократни запитвания ви предупреждаваме: промяната на ателие в жилище не винаги е възможна! Едно от необходимите условия е да притежавате гараж или паркомясто в границите на парцела, в който е построена сградата!

"Арт ню вижън" е победител в конкурса за архитектурно решение на административния център на Габрово.

Приключи конкурсът "Архитектурно-художествено и благоустройствено оформление на административния център на Габрово" обявен през ноември 2009 г. За участие в процедурата бяха подадени 11 проекта. На първо място е класиран проектът на колектив на фирма "Арт ню вижън" ООД, второто място е отредено за проекта на фирма "Аркплан" ООД, а на трето място бе класиран проектът на проектантски колектив арх. Климент Мечкуев – ръководител, арх. Милен Мечкуев, арх. Корнелия Мечкуева. Проектът на победителя представя адекватни, полезни и реални мерки и идеи за решаване на основните градоустройствени проблеми на района. Един от основните въпроси е решаването на паркирането в района. Предложението на проекта е подземният паркинг да бъде увеличен от 60 паркоместа на 120, като горното му ниво се вдигне с 1 метър над терена. Това означава, че улица "Скобелевска" ще стане с 1 метър по-ниско, с което тя вече визуално няма да разполовява площада на две, уличният трафик ще "потъне", като намалее шумът, а парапетът, който се налага от денивелацията, ще осигури спокойствие на хората с малки деца. От източната страна на улицата е предвидена пешеходна рампа за директна връзка с библиотеката и парка. Проектирани са и два покрити ескалатора за по-лесен достъп на хората. Проектът предлага още реализиране на нова административна-офис част към сградата на областната управа, ново архитектурно решение на фасадите на община Габрово и областната управа, нов фонтан на площада пред общината. Предложението на проектантския колектив е костницата да се разруши частично, като се запази само мемориалът като частица от историята и символ на периода, за който е построена. Разработката предлага изграждане на нов паметник на загиналите за България - в ос на библиотеката, като с това се подчертава входа й, параклис - мястото на новия параклис съвпада с входа на манастира, водещ към съборената църква. Архитектурното предложение е храм в парка, изцяло отворен, като самият парк става част от храма.
Име:
E-mail: Моля оставете телефон или e-mail за връзка.
Телефон:
Заглавие /
Ключови думи:
Въпрос /
Коментар:
Оставащи символи: 1200
Ако е нужно посочете населеното място, за което се отнася запитваването:
Отговорете на въпроса:  
    	    	
 
© ГеоИмот ЕООД www.geoimot.com Политика за конфиденциалност